3- انواع سیمان و کاربردهای آن

3- انواع سیمان و کاربردهای آن

انواع سیمان و کاربردهای آن

سیمان در ساخت و ساز و کاربرد بتن انواع مختلفی دارد. هر نوع سیمان دارای خواص، کاربردها و مزایای خود بر اساس مواد ترکیبی است که در طول تولید آن استفاده می شود.

سیمان پرتلند معمولی (OPC):

این نوع از انواع سیمان پرمصرف ترین نوع سیمان است که برای تمامی ساخت و سازهای بتنی عمومی مناسب است. این سیمان متداول ترین نوع سیمان تولید شده و مورد استفاده در سراسر جهان است که تولید سالانه جهانی آن حدود 3.8 میلیون متر مکعب در سال است.

سیمان پورتلند پوزولانا (PPC):

این نوع از انواع سیمان از آسیاب کلینکر پوزولانی با سیمان پرتلند تهیه می شود. این سیمان در مقایسه با سیمان پرتلند معمولی در برابر حملات شیمیایی مختلف به بتن مقاومت بالایی دارد و از این رو کاربرد فراوانی دارد. در سازه های دریایی، کارهای فاضلاب و برای بتن ریزی در زیر آب مانند پل ها، اسکله ها، سدها و کارهای بتن انبوه و غیره استفاده می شود.

سیمان زودگیر سخت شونده:

این نوع از انواع سیمان در روزهای اولیه به استحکام بالایی می رسد. در بتن هایی که قالب ها در مراحل اولیه برداشته می شوند استفاده می شود و شبیه سیمان پرتلند معمولی (OPC) است. این سیمان دارای محتوای آهک افزایش یافته است و حاوی محتوای c3s بالاتر و آسیاب بسیار ریزتر است که در مراحل اولیه استحکام بیشتری نسبت به OPC ایجاد می کند. استحکام سیمان سخت شدن سریع در سه روز مشابه مقاومت 7 روزه OPC با همان نسبت آب به سیمان است.

بنابراین مزیت این سیمان این است که قالب ها زودتر قابل باز شدن و باعث صرفه جویی در هزینه قالب میگردد، سرعت ساخت را افزایش داده و هزینه ساخت را کاهش می دهد. سیمان زودگیر در ساخت و سازهای بتنی پیش ساخته، کارهای جاده ای و غیره استفاده می شود.

سیمان گیرش سریع:

این نوع از انواع سیمان زودتر از سیمان سخت شونده سریع گیر می کند، در حالی که میزان افزایش مقاومت مشابه سیمان پرتلند معمولی است. قالب ها در هر دو مورد می توانند زودتر باز شوند. سیمان سریع گیر در مواردی که قرار است کار در مدت زمان بسیار کوتاه انجام شود و برای بتن ریزی در آب ساکن یا جاری استفاده می شود.

سیمان کم حرارت:

این نوع از انواع سیمان با حفظ درصد تیری کلسیم آلومیناتAlCa3  زیر 6 درصد با افزایش نسبت C2S تولید می شود. مقدار کمی از آلومینات تری کلسیم باعث می شود بتن حرارت کم هیدراتاسیون تولید کند

سیمان مقاوم در برابر سولفات ها:

این نوع از انواع سیمان در ساختمان هایی که در معرض اثر سولفات شدید آب و خاک در مکان هایی مانند کانال ها، کانال ها، دیوارهای حائل و سیفون ها و غیره قرار دارند، استفاده می شود.

سیمان سرباره کوره بلند:

این نوع از انواع سیمان از آسیاب کردن سرباره کوره بلند دانه بندی شده با کلینکر سیمان پرتلند ساخته می شود. گرمای هیدراتاسیون کمی دارد و در کارهای بتن انبوه مانند سدها، فونداسیون ها و تکیه گاه ها و غیره استفاده می شود.

سیمان با آلومینا بالا:

این نوع از انواع سیمان از ذوب یا تف جوشی مخلوطی به نسبت مناسب آلومینا و آهک به دست می آید. مقاومت فشاری بالایی دارد و در سازه های دریایی، فاضلاب و بتن ریزی در زیر آب مانند پل ها، اسکله ها، سدها و کارهای بتن انبوه و غیره استفاده می شود.

سیمان سفید:

این نوع از انواع سیمان شبیه OPC است، اما میزان اکسید آهن آن به طور قابل توجهی کم است. در کارهای تزئینی و برای تکمیل کارهایی مانند کفپوش، بتن زینتی و غیره استفاده می شود.

سیمان رنگی:

این نوع از انواع سیمان مشابه OPC است، اما رنگ آن با افزودن 5 تا 10 درصد رنگدانه های معدنی با سیمان پرتلند در زمان آسیاب به دست می آید.

سیمان حباب هوا:

این نوع از انواع سیمان در ساخت روسازی ها، باندها و سایر سازه های بتنی تحت عمل یخ زدگی و ذوب استفاده می شود.

سیمان انبساطی:

این نوع از انواع سیمان در ساخت سازه های بتنی پیش تنیده، کف سازی و سایر سازه های بتنی که حجم آن به دلیل تغییرات دما و رطوبت تغییر می کند، استفاده می شود.

سیمان هیدروگرافیک:

این نوع از انواع سیمان در ساخت سازه های دریایی، سازه های هیدرولیکی و سازه های نگهدارنده آب مانند مخازن آب و استخرها کاربرد دارد.

انواع سیمان

چه نوع سیمان هایی در ایران تولید میشود؟

ایران با ظرفیت تولید 81 میلیون تن کلینکر، هشتمین تولیدکننده سیمان در جهان است.

سیمان خاکستری تیپ II و تیپ 5 پرمصرف ترین سیمان های تولید و مصرف در ایران 2 می باشد.

صادرات سیمان ایران به عراق، افغانستان و برخی کشورهای آسیای جنوب شرقی است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

02144205158